PolicyWatch

Metal-formand: Aftale om udenlandsk arbejdskraft bør luge ud i bureaukrati

Mens regeringen ikke ser ud til at få gennemført hele sit rekrutteringsudspil, der skulle gøre det nemmere for danske virksomheder at tiltrække udenlandsk arbejdskraft fra lande uden fra EU, håber Claus Jensen, der er formand i Dansk Metal, at centrale dele fra udspillet bliver stemt igennem Folketinget.

Claus Jensen, formand i Dansk Metal. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Onsdag fremlagde regeringen et lovforslag, der skal øge rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft til danske virksomheder. Forslaget, der bunder i et udspil fra efteråret, har været diskuteret vidt og bredt og har mødt modstand fra S og DF, fordi det indeholder ideen om at sænke den såkaldte beløbsgrænse, så ikke EU-borgere kan komme til Danmark og arbejde, hvis de tjener 350.000 kr. om året. I dag er grænsen på 426.985 kr. om året. 

Men lovforslaget fra regeringen indeholder også en række initiativer, der skal fjerne en række bureaukratiske regler, der gør det svært for virksomhederne at rekruttere udenlandsk arbejdskraft via andre ordninger som positivlisten og fasttrack-ordningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier