PolicyWatch

Fødevareminister kalder klimaudspil for grønt men kompliceret og dyrt

Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening vil købe jord fri. Men det er dyrt ifølge minister.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). | Foto: Daniel Urhøj

Det er kompliceret, vanskeligt og omkostningstungt.

Sådan lyder det, når en minister er positiv stemt overfor et nyt forslag, men skal finde en mia. kr. i startkapital.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er manden, som naturvenner og landbrug håber har en spækket portemonnæ. Men det er ikke ligefrem tilfældet.

"Det her er klogt og gennemarbejdet, men det er ikke billigt. Den del af det kommer senere," siger han om et nyt forslag fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening.

Organisationerne er sjældent enige, men er gået sammen om at forslå yderligere jordfordeling i landbruget. Det vil betyde, at lavtliggende jord bliver taget ud af produktion til gavn for både landbruget og naturen.

Selv om flere folketingspolitikere er positive overfor det, så er der som altid spørgsmålet om finansiering.

"Der er ingen nemme eller billige løsninger, men der er fælles løsninger, og det er jeg meget positiv stemt overfor," siger ministeren efter et møde med parterne.

Han vil nu gå dybere ned i forslaget. Han minder om, at regeringen i tørkepakken fra sidste år afsatte 150 millioner kroner til jordfordeling, som parterne nu vil have mere af.

Derfor kan det synes svært at finde så mange ekstra penge. Men ministeren er positivt stemt.

"Det løser mange udfordringer på klimaområdet, naturområdet, miljøområdet og landbrugsområdet. 

"Der er mange ting i det her, som bliver bedre med de her løsninger. Vi skal også lige se på finansieringen," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier