Karen Hækkerup bliver formand for social investeringsfond

Karen Hækkerup, der tidligere har været socialdemokratisk justitsminister og direktør i Landbrug & Fødevarer, skal stå i spidsen for Den Sociale Investeringsfond.
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Foto: /ritzau/Jens Dresling

Bestyrelsen er nu på plads i Den Sociale Investeringsfond, der blev vedtaget af Folketinget i december 2008.

Fonden, hvis medlemmer er udpeget af innovationsminister Sophie Løhde, KL og Danske Regioner, skal være med til at udvikle indsatser på de store velfærdsområder og udbrede succesfulde velfærdsindsatser i samspil mellem civilsamfundet og den offentlige og private sektor, lyder det i en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

"At virkeliggøre ambitionen om at alle mennesker skal have mulighed for at få det fulde ud af deres potentiale, og dermed opnå det bedst mulige liv, har altid været en hjertesag for mig. At vi som samfund skal turde tænke anderledes, hvis vi skal lykkedes med at nå målet, vidner de mange mennesker, der desværre ikke kommer i mål, om," udtaler Karen Hækkerup i en meddelelse.

"Den Sociale Investeringsfond er beviset på, at man tværpolitisk tør at hæve barren for sin egen indsats i socialpolitikken og nytænke de redskaber, vi som samfund har, når vi gerne vil løfte mennesker," lyder det fra Karen Hækkerup.

Med fonden får blandt andre kommunerne mulighed for at indgå partnerskaber med for eksempel almennyttige fonde og pensionsselskaber, der ønsker at investere penge i nye indsatser og udbredelse af eksisterende indsatser inden for velfærd.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også