PolicyWatch

70 afgifter er forsvundet siden valget

Regeringen har fjernet 70 og sænket 46 afgifter i denne valgperiode.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) håber, at blå blok kan fortsætte med at sænke afgifter efter valget. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statskassen er gået glip af 11,3 mia. kr., men til gengæld er der fjernet 70 afgifter, mens 46 andre afgifter er blevet sænket.

Det er status for, hvad regeringen har nået på afgiftsområdet i denne valgperiode, skriver Børsen.

"Jeg håber da, at vi i en kommende valgperiode kan få afskaffet endnu flere afgifter. Hvis vi opgør effekten af de afgifter, der er afskaffet, både direkte og indirekte, så sparer en LO'er 2400 kr. om året," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til avisen.

27 mia. kr. i skatte- og afgiftlettelser

I sidste uge fortalte samme minister til PolicyWatch, at skatter og afgifter samlet set er lempet med 27 mia. kr. i denne valgperiode. De 9 mia. kr. bliver først indfaset fra nu af og frem mod 2025.

"Hvis den borgerlige regering bliver genvalgt, er det det, man har garanti for, at man får. Hvis der kommer en anden regering, kan det være, at de penge går til noget andet, fordi de røde har annonceret en anden skattepolitik end den, den nuværende regering fører," sagde Karsten Lauritzen til PolicyWatch onsdag i sidste uge.

Finansordfører Benny Engelbrecht (S) siger til Børsen, at partiet vil fortsætte med at sænke afgifter, hvis rød blok vinder valget.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier