PolicyWatch

Enhedslisten giver regeringen to uger til at tage kampen op mod lange betalingstider

Små virksomheder bliver presset af større virksomheders lange betalingsfrister, mener Enhedslisten. Hvis ikke regeringen gør noget i løbet af to uger, så tager Enhedslisten kontakt til DF og S for at løse problemet uden regeringen, lyder det fra partiet.

Pelle Dragsted, erhvervsordfører for Enhedslisten, giver regeringen frem til 1. marts til at starte forhandlinger op om betalingsfrister. | Foto: Ritzau Scanpix/Nanna Navntoft

Allerede før jul krævede Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, at regeringen skulle indkalde til forhandlinger om at bremse de lange betalingsfrister, som store virksomheder ifølge kritikere ofte giver mindre virksomheder.

De lange betalingsfrister kan være med til at presse små virksomheder på likviditeten, fordi de må vente længe på at få betaling for deres produkter.

Siden S og DF krævede forhandlinger om emnet fra regeringen er intet sket, og derfor vil Enhedslisten nu tager affærre, skriver Finans.

"Hvis ikke der sker noget meget snart - lad os sige inden 1. marts - vil jeg tage kontakt til Thomas Jensen fra Socialdemokratiet og Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti for at høre, om vi ikke skal fremsætte et beslutningsforslag, der skærper betalingsfristerne," siger Enhedslistens erhvervsordfører, Pelle Dragsted, til mediet.

Erhvervsordførerne Thomas Jensen (S) og Hans Kristian Skibby (DF) bakker over for Finans op om Pelle Dragsteds melding. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kan tilsammen danne et flertal, og dermed kan de vedtage ændringer i reglerne udenom regeringen.

Som reglerne er i dag, må betalingsfrister som udgangspunkt højst være 30 dage. Analyser fra SMV Danmark og FSR Danske Revisorer har dog vist, at mindre virksomheder ofte bliver afkrævet længere frister.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier