PolicyWatch

Ti procent færre gennemfører erhvervsuddannelse: "De her år er rædselsår"

Antallet af elever, der gennemfører en erhvervsuddannelse er faldet med 10 pct. i både 2017 og 2018.

Antallet af elever, der gennemfører en erhvervsuddannelse falder. Billedet er fra Teknisk Erhvervsskole Center i Hvidovre. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Det går den helt forkerte vej i forhold til de politiske hensigter om, at flere unge skal gennemføre en erhvervsuddannelse for at sikre arbejdskraft til danske virksomheder.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2018 var 10 pct. færre, der gennemførte en erhvervsuddannelse i forhold til 2017. Året før var nedgangen den samme.

Det skriver Altinget.

Flere politikere på Christiansborg ærgrer sig over udviklingen.

"De her år er rædselsår i statistikkerne. Men samtidig er jeg meget optimistisk. Vi har lavet en rigtig, rigtig god aftale, som virkelig tager fat på en række områder,” siger Dansk Folkepartis erhvervsuddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, til Altinget.

I efteråret droppede regeringen og Dansk Folkeparti at fortsætte med besparelser på erhvervsuddannelser - det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Mere fra PolicyWatch

Schlüters arvtager er død - 85 år

Midtersøgende Torben Rechendorff, der blev formand for De Konservative i en krisetid, var respekteret for sin tillid, humor og vilje til kompromis.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier