PolicyWatch

Minister trækkes ind i omdiskuteret email fra energilobby

En email til direktører i elselskaber fra brancheorganisationen Dansk Energi har affødt en række spørgsmål til energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt fra SF's Lisbeth Bech Poulsen, der beder ministeren svare på, hvad han agter at gøre for at sikre retvisende svar fra elkoncernerne i stor analyse af konkurrenceforhold.

Foto: Steen Brogaard

Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) bliver nu trukket ind i sagen om brancheorganisationen Dansk Energis rundsendte email til direktører i medlemsvirksomheder, hvor ministeren skal svare på flere spørgsmål i Folketingets energiudvalg.

Den omdiskuterede email fra Dansk Energi vakte bekymring hos Forsyningstilsynet for, om branchen var i færd med at koordinere deres svar i spørgeskemaer i tilsynets omfattende analyse af konkurrenceforholdene i elsektoren. En analyse, der skal klarlægge, om elkoncernernes monopolaktiviteter skal adskilles deres kommercielle virksomheder, de såkaldte konkurrenceudsatte forretninger, efter flere års diskussion om, hvorvidt penge fra elmonopolerne flyder over elselskabernes virksomheder, der konkurrerer med andre på almindelige markedsvilkår.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier