PolicyWatch

Disruptionschef er stoppet i Erhvervsministeriet efter ni måneder

Efter ni måneder i jobbet er Kåre Riis Nielsen blevet fritstillet som disruptionschef i Erhvervsministeriet. Han fik 614.342 kr. med sig ud ad døren.

Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten

Dårlig ledelse, samarbejdsvanskeligheder og manglende faglig performance har kostet Kåre Riis Nielsen jobbet som disruptionchef efter bare ni måneder.

Det skriver Computerworld med henvisning til en aktindsigt, som TV 2 har fået.

Kort før jul fratrådte den tidligere chef for Uber i Norden sin stilling efter en skriftlig advarsel. I advarslen, som TV 2 har fået aktindsigt i, står der bl.a., at han ikke skal tale nedsættende om ikke-tilstedeværende medarbejdere over for andre kolleger.

"Du skal ikke kritisere, irettesætte og råbe ad kolleger højlydt, hvad end det er dine egne medarbejdere, kolleger i ministeriet eller samarbejdspartnere," hedder det videre.

Udover den mangelfulde personaleledelse gik advarslen også på den faglige indsats. Ifølge TV 2 skulle han leve op til en række krav om blandt andet at udarbejde en konkret strategi for taskforcens videre arbejde.

Knap en måned efter advarslen blev Kåre Riis Nielsen fritstillet og fik 614.342 kr. med sig ud af døren. Overfor TV 2 siger han, at han valgte at sige stop efter et år i jobbet, og at han ikke har yderligere kommentarer.

Da Erhvervsministeriet slog stillingen som disruptionschef op, blev den mødt med en ironisk kommentar af Ekstra Bladets klummeskribent Mads Kastrup.

"Nu får regeringen en ny bulllshit-chef," skrev han.

Det fik Kåre Riis Nielsen til at forsvare stillingen.

"Disruption er et af tidens helt store modeord og ret fluffy. Men går vi op på den store klinge, så handler mit job om, at jeg skal hjælpe ministeriet til bedre at forstå og navigere i de forandrede vilkår, som ny teknologi bringer."

"Hvordan udfordrer det virksomhederne? Hvordan udfordrer det lovgivningen? Samtidig skal vi også hjælpe med at sikre, at nye forretningsmodeller kan komme i spil og luge ud i utidssvarende arbejdsgange og processer," sagde han i et interview med Finans.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier