PolicyWatch

Svenske og norske ældre arbejder mere end danske

Danskere over 55 år arbejder mindre end seniorer i Sverige og Norge. Der er brug for, at danskerne bliver længere på arbejdsmarkedet, mener minister, der vil lade sig inspirere nabolandene.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix 2018

I Sverige og Norge arbejder seniorer mere end i Danmark, og derfor bør danske politikere lade sig inspirere af nabolandene, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Det skriver Berlingske.

Ifølge den europæiske statistikbank Eurostat er beskæftigelsesgraden for seniorer mellem 55 og 64 år i Danmark på 70,3 pct. sidste år. I Norge var den på 72,2 pct., og i Sverige var den på 77,7 pct. Ifølge økonomiprofessor ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand Torben M. Andersen skyldes forskellen, at pensionsalderen er højere i Norge og Sverige, ligesom landene ikke har en efterlønsordning.

Troels Lund Poulsen mener, Danmark skal lade sig inspirere af Norge og Sverige. Det skal blandt andet ske ved, at regeringens seniortænketank skal inddrage erfaringer fra nabolandene.

"Der er ingen tvivl om, at vi i takt med den stigende levealder også bliver nødt til at se på, hvordan vi kan få seniorer til at blive længere på arbejdsmarkedet. Det er et komplekst spørgsmål. I den forbindelse skal vi selvfølgelig se på, hvad vores nabolande gør," siger Troels Lund Poulsen til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier