Alternativet: Vi går super kritisk til sundhedsforhandlinger

Vi skal have mere demokrati, ikke mindre, understreger Uffe Elbæk på vej til forhandlinger.
Alternativets leder, Uffe Elbæk, er stadig med i forhandlingerne om en sundhedsreform med VLAK-regeringen og DF. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Alternativets leder, Uffe Elbæk, er stadig med i forhandlingerne om en sundhedsreform med VLAK-regeringen og DF. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
AF RITZAU

Der er lang vej endnu. 

Sådan lyder det fra Alternativets partileder, Uffe Elbæk, da han fredag formiddag skal til møde hos finansminister Kristian Jensen (V) for at forhandle om regeringens forslag til sundhedsreform.

Regeringen og Dansk Folkeparti ønsker at nedlægge regionerne, hvilket den øvrige opposition er imod. Men Alternativet ser fortsat mulighed for en aftale.

"Vi er ikke sådan nogle, der kigger på strukturen. Vi kigger på, hvad der er i centrum. For os handler det om patienten. For mig er det en patientreform, vi står overfor," siger partileder Uffe Elbæk (AL).

"Vi skal ikke have mindre demokrati. Vi skal have mere demokrati. Vi går super kritisk til det."

Partilederen siger, at der er lang vej endnu til en eventuel aftale med regeringen. Der er kun lige taget hul på diskussionen om nærdemokrati, siger Uffe Elbæk.

Alternativet har talt for at oprette såkaldte borgerråd. Men Elbæk vil ikke gå nærmere ind i, hvordan de skal fungere. Alternativet har en hel mappe af spørgsmål til regeringen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også