Sass har mistet troen på velfungerende skatteinddrivelse

Trods en genopretningsplan til 13 mia. kr., tror Socialdemokratiets gruppeformand og statsrevisor Henrik Sass Larsen ikke længere på, at Danmark er på vej til at få et effektivt skatteinddrivelsessystem med det it-system, der er under udvikling.
Foto: /ritzau/Scanpix/Henning Bagger
Foto: /ritzau/Scanpix/Henning Bagger

Da landets statsrevisorer i denne uge kom med historisk hård kritik af store usikkerheder i skattemyndighedernes regnskab for 2017 var det samtidig et mentalt vendepunkt for Socialdemokratiets statsrevisor Henrik Sass Larsen. Danmark er ikke på vej mod at får et effektivt skatteinddrivelsessystem, vurderer han.

Det skriver Berlingske.

Til avisen siger Henrik Sass Larsen, at han trods den igangsatte genoprettelsesplan af Skat til i alt 13 mia. kr., hvor et helt nyt IT-system står i centrum, har tabt troen på, at danskerne er på vej til at få et velfungerende skattevæsen, for så vidt angår en effektiv inddrivelse. Et velfungerende inddrivelsessystem skal ellers sikre, at danskerne betaler deres gæld til det offentlige og barbere danskernes ophobede gæld på over 116 mia. kr.

"Vil man, uanset at man kommer med det nye EDB-system, nogensinde kunne opnå at få en tilfredsstillende inddrivelse? Mit svar er: Nej, det tror jeg ikke, man kan. Det eneste, sådan et system vil kunne, er i heldigste fald at akkumulere alle de skyldnerposter, folk måtte have. Men at forebygge, endsige inddrive, endsige få tingene til at fungere, det tror jeg ikke på," siger Henrik Sass Larsen til Berlingske.

Han siger dog til avisen, at han ikke personligt ligger inde med en grydeklar model for, hvordan systemet så skal indrettes:  

"Om man skal have kommunale fogeder, eller man kan udmønte en form for myndighedskontrol til private, det ved jeg ikke."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også