PolicyWatch

Sass har mistet troen på velfungerende skatteinddrivelse

Trods en genopretningsplan til 13 mia. kr., tror Socialdemokratiets gruppeformand og statsrevisor Henrik Sass Larsen ikke længere på, at Danmark er på vej til at få et effektivt skatteinddrivelsessystem med det it-system, der er under udvikling.

Foto: /ritzau/Scanpix/Henning Bagger

Da landets statsrevisorer i denne uge kom med historisk hård kritik af store usikkerheder i skattemyndighedernes regnskab for 2017 var det samtidig et mentalt vendepunkt for Socialdemokratiets statsrevisor Henrik Sass Larsen. Danmark er ikke på vej mod at får et effektivt skatteinddrivelsessystem, vurderer han.

Det skriver Berlingske.

Til avisen siger Henrik Sass Larsen, at han trods den igangsatte genoprettelsesplan af Skat til i alt 13 mia. kr., hvor et helt nyt IT-system står i centrum, har tabt troen på, at danskerne er på vej til at få et velfungerende skattevæsen, for så vidt angår en effektiv inddrivelse. Et velfungerende inddrivelsessystem skal ellers sikre, at danskerne betaler deres gæld til det offentlige og barbere danskernes ophobede gæld på over 116 mia. kr.

"Vil man, uanset at man kommer med det nye EDB-system, nogensinde kunne opnå at få en tilfredsstillende inddrivelse? Mit svar er: Nej, det tror jeg ikke, man kan. Det eneste, sådan et system vil kunne, er i heldigste fald at akkumulere alle de skyldnerposter, folk måtte have. Men at forebygge, endsige inddrive, endsige få tingene til at fungere, det tror jeg ikke på," siger Henrik Sass Larsen til Berlingske.

Han siger dog til avisen, at han ikke personligt ligger inde med en grydeklar model for, hvordan systemet så skal indrettes:  

"Om man skal have kommunale fogeder, eller man kan udmønte en form for myndighedskontrol til private, det ved jeg ikke."

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier