PolicyWatch

Nordea-sag bestyrker minister i behov for stærkere Finanstilsyn

Finanstilsynet kommer fremover til at holde bankerne i meget kortere snor, siger Rasmus Jarlov.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En dansk Nordea-filial i centrum af København er central i en potentiel ny sag om hvidvask af penge, og det bekræfter endnu engang erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i, at Finanstilsynet skal styrkes.

"Der kommer til at være en meget mere aggressiv kontrol, når vi er færdige med at styrke Finanstilsynet. Så kommer vi til at få et Finanstilsyn, som holder bankerne i meget kortere snor," siger han.

Ifølge Berlingske skal Nordea have kanaliseret milliarder af kroner i mistænkelige transaktioner blandt andet via afdelingen ved Vesterport i København.

Rasmus Jarlov har allerede i lyset af hvidvaskskandalen i Danske Banks etiske afdeling holdt møde med forligskredsen om at stramme lovgivningen og styrke tilsynet med finanssektoren. 

"Vi kommer til at stramme på alle de måder, vi kan komme på," siger erhvervsministeren.

"Vi kommer til at stramme det personlige ansvar for bankledere, rådgivere og revisorer, vi kommer til at have længere forældelsesfrist, så de meget komplicerede sager ikke løber ud sandet, og vi kommer til at give Finanstilsynet flere ressourcer og redskaber."

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier