PolicyWatch

Justitsministeriet hermetisk lukket om advokat-arbejdsgruppe

Ministeriet vil ikke begrunde, hvorfor arbejdsgruppe, der skal skabe bedre konkurrence i advokatbranchen er sat i bero. I stedet har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen under Erhvervsministeriet sat sin egen undersøgelse i gang.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har prioriteret arbejdet med at skabe bedre konkurence i advokatbranchen lavere end sine to forgængere i stolen, Søren Pind (V) og Mette Frederiksen (S) | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Da Produktivitetskommissionen i sin omfattende kortlægning af områder med potentielle produktivitetsgevinster fremhævede advokatbranchen som et område med behov for liberalisering og styrkelse af konkurrencen, var der bred politisk opbakning til at se nærmere på potentialet.

En arbejdsgruppe blev nedsat under Justitsministeriet – ”Arbejdsgruppen om bedre konkurrence i og regulering af advokatbranchen” – og arbejdede sig støt og roligt igennem kommissoritet, indtil sagen pludselig og uventet blev sat i bero efter flere års arbejde. De seneste godt to år er der intet sket og intet forklaret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier