Skatteminister vil igen give Kammeradvokaten eneret på opgaver

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil droppe udbud af advokatopgaver og give mere til Kammeradvokaten efter striden med Bech-Bruun. Ministeren erkender, at han har flyttet sig på spørgsmålet om udbud.
Karsten Lauritzen (V), skatteminister, har rykket sig på spørgsmålet om Kammeradvokatens monopol. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karsten Lauritzen (V), skatteminister, har rykket sig på spørgsmålet om Kammeradvokatens monopol. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Striden mellem Bech-Bruun og Skatteministeriet har fået skatteminister Karsten Lauritzen til at flytte sig på spørgsmålet om udbud af advokatopgaver. Han mener, der er gode argumenter for at give statens foretrukne advokat, Kammeradvokaten, eneret på opgaver, skriver Berlingske.

Striden bunder i Bech-Bruuns dobbeltrolle i sagen om formodet svindel med refusion af udbytteskat.

Her har advokatfirmaet ifølge ministeren haft en interessekonflikt, fordi det på ene side rådgav centrale aktører i den formodede svindel og samtidig skulle lave en uvildig undersøgelse af forløbet.

Sagen har fået Karsten Lauritzen til at flytte sig på spørgsmålet om at give statens foretrukne advokat, Kammeradvokaten, eneret på opgaver i fremtiden.

"Jeg havde en forventning om, at et stort advokatfirma har styr på, hvem de rådgiver. Sagen om Bech-Bruuns interessekonflikt er et fantastisk godt argument for, at staten skal have én advokat, og i øjeblikket er det Kammeradvokaten, og jeg har selv flyttet mig i spørgsmålet om udbud af opgaver," siger ministeren.

Det har ellers været regeringens politik, at flere firmaer skulle have mulighed for at byde ind på opgaver.

I et skriftligt svar henviser Simon Evers Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun, til, at en uvildig undersøgelse, som ministeriet bad om, ikke kan laves af faste advokater, som Kammeradvokaten er for staten. På den baggrund konkluderer han:

"Så hvis Skatteministeriet eller staten i øvrigt ønsker at benytte sig af uvildige advokatundersøgelser samtidig med, at man ønsker at vende tilbage til monopolet med Kammeradvokaten, ja så har man jo den udfordring, at man jo så bliver nødt til at benytte sig af andre advokatfirmaer til sådanne opgaver," skriver Simon Evers Hjelmborg.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite AdvokatWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også