PolicyWatch

Finansministeret afviser at blåstemple LA-udspil

Liberal Alliances økonomiske udspil er for komplekst til, at Finansministeriet vil give sin vurdering af det, står der i et nyt notat.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Når Liberal Alliance i den kommende valgkamp vil fortælle om sin økonomiske politik, bliver det uden en vurdering fra Finansministeriet af, hvad effekterne af tiltagene vil være.

Det skriver Avisen Danmark på baggrund af et nyt notat fra ministeriet.

Finansministeriet har siden oktober haft partiets 42 forslag, der blandt andet omfatter en højere pensionsalder, reduktion af erhvervsstøtten og en selskabsskat på 15 pct., til gennemregning, men har altså ikke givet en samlet vurdering af effekten, fordi der er for stor usikkerhed forbundet med det.

"Som følge af disse usikkerheder vurderer Finansministeriet det ikke muligt at give en samlet retvisende kvantitativ vurdering af forslagspakkens betydning for blandt andet velstand og beskæftigelse over tid og ej heller for den samlede udvikling i den strukturelle offentlige saldo år for år til 2030," skriver ministeriet i notatet, der er underskrevet af finansminister Kristian Jensen (V).

Joachim B. Olsen, der er finansordfører for Liberal Alliance, har ikke ønsket at forholde sig til notatet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier