PolicyWatch

Advokatsalærer i udbyttesag ventes at nå 2 milliarder kroner

Udgiften til advokatsalærer i statens jagt på uretmæssigt udbetalt refusion af udbytteskat kommer til at æde omkring en tredjedel af det beløb, som Kammeradvokaten forventer at kunne hente hjem, skriver Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen under pressemøde på Christiansborg tirsdag 19. marts 2019. En række nye fremdriftspunkter i skatteforvaltningen præsenteres , herunder i sagen om udbytteskat. | Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Den danske statskasse er i forvejen blevet lænset for 12,7 mia. kr. i uretmæssig refusion af udbytteskat, men oveni kommer en regning på 2 mia. kr. til advokatsalærer, skriver Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) holdt tirsdag pressemøde, hvor han tilkendegav, at der var fremgang i arbejdet med at få nogle af de udbetalte milliarder hjem – ifølge Boris Frederiksen, partner hos Kammeradvokaten, er det realistisk, at 5,5-6 mia. kr. ud af de 12,7 mia. kr., man har sagsøgt for, kommer tilbage til statskassen.

"Det kommer til at koste noget at føre disse sager. Rigtigt meget endda. Det er ikke urealistisk, at for hver 1000-kroneseddel, vi får hjem, kommer vi til at betale nogle hundrede kroner. Der bliver udgifter i milliardklassen til advokater. Ikke så meget de danske, men primært de udenlandske advokater, der hjælper os med det," sagde Karsten Lauritzen på pressemødet ifølge Børsen.

I alt er 470 personer og selskaber sagsøgt, herunder den hovedmistænkte i udbyttesvindlen, Sanjay Shah.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, AdvokatWatch.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier