PolicyWatch

Nye hvidvask-forslag skaber konflikt mellem tilsynsboss og lettisk regering

Formanden for finanstilsynet i Letland mener, at nye forslag fra regeringen, der skal styrkelse kampen mod hvidvask, reelt har til formål at komme af med ham.

Peter Putnins, formand for Financial and Capital Market Commission i Letland | Foto: Financial and Capital Market Commission

Der er brudt en kamp ud for åbent tæppe mellem chefen for det lettiske finanstilsyn og regeringen, skriver Financial Times.

Forleden præsenterede regeringen en række tiltag, der skal styrke indsatsen mod hvidvask i landet, der også har været ramt af problemer på området, omend den største fokus i de senere år har været på Estland, hvor Danske Banks skandalesag har udfoldet sig. Det gælder ikke mindst det forhold, at de amerikanske myndigheder sidste år beskyldte den lettiske bank ABLV for "institutionaliseret hvidvask."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier