PolicyWatch

Nye hvidvask-forslag skaber konflikt mellem tilsynsboss og lettisk regering

Formanden for finanstilsynet i Letland mener, at nye forslag fra regeringen, der skal styrkelse kampen mod hvidvask, reelt har til formål at komme af med ham.

Peter Putnins, formand for Financial and Capital Market Commission i Letland | Foto: Financial and Capital Market Commission

Der er brudt en kamp ud for åbent tæppe mellem chefen for det lettiske finanstilsyn og regeringen, skriver Financial Times.

Forleden præsenterede regeringen en række tiltag, der skal styrke indsatsen mod hvidvask i landet, der også har været ramt af problemer på området, omend den største fokus i de senere år har været på Estland, hvor Danske Banks skandalesag har udfoldet sig. Det gælder ikke mindst det forhold, at de amerikanske myndigheder sidste år beskyldte den lettiske bank ABLV for "institutionaliseret hvidvask."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Tvivl om finansiering bag forskningsfradrag

Regeringen vil finansiere en forhøjelse af forsknings- og udviklingsfradraget med en sanering af erhvervsstøtteordningerne. Men det lader sig ikke nødvendigvis gøre, lyder det fra Erhvervsstyrelsens tidligere direktør og De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier