Minister: Vi har viljen til at lave pension for nedslidte

Socialdemokratiet kritiserer regeringen for ikke at ville indgå aftale. Det afviser beskæftigelsesministeren.
AF RITZAU

Regeringen har viljen til at lave en ordning, hvor nedslidte kan komme tidligere på pension end andre.

Det understreger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) efter et møde om tilbagetrækning, som ventes at blive et af de store emner i forbindelse med valgkampen.

"Der er brug for at gøre en ekstraordinær indsats for de medarbejdere, som i dag er på arbejdsmarkedet og er nedslidt. Der er stadig udfordringer, så vi er nødt til at gøre en bedre indsats end i dag. Det er hævet over enhver tvivl," siger han.

Det var Socialdemokratiet, der lancerede et forslag om differentieret pension i januar, som skød debatten i gang.

Partiet vil give nedslidte ret til at gå tidligere på pension, men har endnu ikke defineret præcis, hvem retten skal omfatte.

På mødet tirsdag blev det ifølge ministeren og Dansk Folkeparti aftalt, at Socialdemokratiet vil blive mere konkret på modellen på næste møde i næste uge.

Ministeren bedyrer, at han har en reel vilje til at lave en aftale om differentieret pension, selv om Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, tvivler.

"Enten er det fordi, der er noget galt med akustikken i Beskæftigelsesministeriet, eller også er der noget galt med Mette Frederiksens ører. Vi skylder at gøre en ekstra indsats," siger han og understreger, at det er op til Socialdemokratiet at blive mere konkret, da det er partiets idé.

Mette Frederiksen kritiserer regeringen for ikke at komme med et selvstændigt forslag.

"Ingen penge, ingen forslag," siger Mette Frederiksen.

På spørgsmålet, om det ikke er hendes opgave at komme med forslag, når det er Socialdemokratiet, der vil ændre reglerne, svarer hun, at partiet er kommet med forslag.

"Det er Socialdemokratiets skyld, der overhovedet er forhandlinger. Der er intet fra regeringens side," siger hun.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er klar på at indgå en smal aftale om seniorførtidspension, hvis der ikke kan findes flertal for differentieret pension også.

Seniorførtidspension blev indført som et plaster på såret efter afskaffelsen af efterlønnen, men langt færre end ventet har fået adgang til ordningen.

En smal aftale skal som minimum på plads inden folketingsvalget, der skal udskrives inden for tre måneder, mener Dansk Folkeparti.

"Vi skal have lavet en aftale om forbedrede vilkår for seniorførtidspension. Det skal vi have på plads inden et folketingsvalg," siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også