PolicyWatch

Avis: Internt dokument sår alvorlig tvivl om Eva Kjers forklaring

Det holder ifølge eksperter ikke vand, når fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) siger, at hun ikke orienterede Folketinget om et mørklagt fiskeri af muslinger ved Storebælt, fordi det ikke er en del af den politiske aftale på området.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V). | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

I sagen om et såkaldt forsøgsfiskeri for muslingefangst ved Storebælt bliver fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) ifølge Berlingske nu belastet af interne dokumenter. Modsat ministerens forklaring fremgår det, at der fra 2016 ligger en politisk aftale på området. Det argument har ministeren ellers brugt som grund til, hvorfor hun undlod at orientere Folketinget om fiskeriet.

I et notat, der i efteråret 2018 er sendt til ministerbetjening, fremgår det, at "Ministeren har tiltrådt sag i relation til ud møntning af den politiske aftale om udvikling af fiskerier efter nye arter og i nye områder" og "I Fiskeripakken af 7. december 2016 er der en indsats omkring udvikling af muslingefiskeri i nye områder."

Det er ifølge Jørgen Albæk Jensen, professor i offentlig ret ved Aarhus Universitet, svært at tolke anderledes, end at forsøgsfiskeriet er del af fiskeripakken.

"Det står i fiskeriaftalen, at der skal laves et grundlag for at fremme fiskeri efter blåmusling, og i det interne notat beskriver ministeriet selv forsøgsfiskeriet som noget, der har relation til aftalen. På den baggrund er det meget vanskeligt at se, at ordningen ikke skulle være en del af den politiske aftale. Det er forståeligt, at forligskredsen er utilfreds," siger han til Berlingske.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier