PolicyWatch

Minister mistænker ejendomsbranchen for snyd med moms

Skatteministeren vil undersøge, om ejendomsbranchen bevidst misbruger momssystemet som finansieringsfidus. "Det er ikke meningen med loven," siger ministeren til Jyllands-Posten.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil undersøge ejendomsbranchen for snyd med moms. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil have undersøgt, om ejendomsbranchen bevidst misbruger momssystemet til at få rentefrie kreditter fra statskassen i forbindelse med opførelse af ejendomme.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er helt uacceptabelt, hvis ejendomsudviklere i byggebranchen spekulerer i at opnå en momskredit hos staten. Det er ikke meningen med loven," siger Karsten Lauritzen til avisen.

Muligheden er kommet som en bivirkning af en lovændring fra 2011, der betød, at der blev lagt moms på byggegrunde og nyopførte ejendomme, hvis de blev bygget med henblik på salg. Samtidig gjorde ændringen det muligt for ejendomsudviklere at få refunderet moms af statskassen i byggefasen.

Skulle bygherren ombestemme sig og beslutte at leje ejendommen ud, får ejendomsselskabet ti år til at betale momsen tilbage, og eftersom der ingen renter er på momskreditten, og da momsen udgør 20 pct. på byggerier, kan den blive en væsentlig finansieringskilde.

Skattestyrelsen har intet overblik over, hvor store summer det drejer sig om, skriver Jyllands-Posten.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier