PolicyWatch

Skatteadvokat kritiserer ministerium for at mangle overblik over egne retssager

Skatteministeriet er ikke klar over, hvor mange skattesager der verserer ved de danske domstole. Det møder kritik fra skatteadvokat.

Foto: Ritzau Scanpix/Mie Brinkmann

Der mangler overblik over, hvor mange sager der kører mellem borgere og skattemyndigheder ved de danske domstole. Skatteministeriet har således ikke været i stand til at oplyse antallet af verserende sager, hvilket kommer bag på næstformand for Folketingets Skatteudvalg, Joachim B. Olsen (LA), der havde efterspurgt oplysningerne.

Det skriver Berlingske.

Det møder kritik fra skatteadvokat Eduardo Vistisen, der er medejer af advokatfirmaet Vistisen Falk Winther.

"Det faktum, at Skatteministeriet ikke ved, hvor mange sager ministeriet er part i, illustrerer, hvor lidt Skatteministeriet er involveret i ministeriets egne sager, og hvor lidt ministeriet kontrollerer retssagerne. Jeg synes, det er et grundlæggende problem, at en myndighed ikke følger myndighedens egne retssager, da der er risiko for ansvarsforflygtigelse, ulovligheder og forøgede omkostninger," siger han til avisen.

Kammeradvokaten fører størstedelen af Skatteministeriets skattesager, og Berlingske beskrev tidligere på ugen, at ministeriet kun i sager "under særlig overvågning" løbende følger med. Det betyder ifølge avisen, at Kammeradvokaten oftest selv tilrettelægger og fører en sag på Skatteministeriets vegne.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier