PolicyWatch

Bankforsker om ekstraregning til banker: "Det er en straffeaktion"

Regeringens aftale om tidligere tilbagetrækning skal delvist finansieres af finanssektoren, der står med en ekstraregning på op til 2 mia. kr. Aftalen møder voldsom kritik fra seniorrådgiver Lars Krull.

Foto: Lars Horn/AAU

Frem til 2025 skal finansielle virksomheder, der har benyttet sig af hybrid kernekapital til at polstre sig med, bidrage med op til 2 mia. kr. til den nye aftale om tidligere pension, som er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale.

"Det virker som en ren straffeaktion. Hvis man vil have en finanssektor, der kan tiltrække kapital, være en god partner og bakke om samfundet, så er det her, det værste man kan gøre," siger bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier