PolicyWatch

Minister vil fjerne straffede revisorers anonymitet

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) vil fjerne anonymiseringen for straffede revisorer, der dømmes i Revisornævnet, ligesom det sker, når advokat dømmes i Advokatnævnet. Det skriver Børsen.

Foto: Niels Hougaard/ Ritzau Scanpix

Det skal være slut med at anonymisere revisorer, som har overtrådt revisorloven og bliver dømt i Revisornævnet.

Det mener ligestillingsminister Eva Kjer Hansen, som har sat Erhvervsstyrelsen til at kigge på muligheden for en lovændring, skriver Børsen.

"Det er meget underligt, at lige præcis revisorer skal gå fri i forhold til offentliggørelse af de bøder, de måtte blive idømt. Når vi ser på advokater, læger og alle mulige andre, bliver de offentliggjort, når der er sket noget, som medfører bøder," siger ligestillingsministeren til Børsen.

Brancheorganisationen Danske Revisorer (FSR) bakker op om ministerens forslag.

"Vi vil meget gerne bakke op om, at der skal være offentlighed omkring de virksomheder, hvor der er tale om grove lovovertrædelser. Det er vigtigt, at offentligheden og vores kunder kan tilgå information om det," siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk konsulent i FSR, til Børsen.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier