Advokatrådets formand: Politikere angriber advokaters integritet

100 år med Advokatsamfundet som institution er en god påmindelse om vigtigheden af, at advokatstanden og domstolene er uafhængige, siger formand Peter Fogh. Han ærgrer sig over, at politikere angriber forsvarsadvokater, der netop er garant for borgernes retssikkerhed.
Peter Fogh, formand for Advokatrådet. | Foto: PR.
Peter Fogh, formand for Advokatrådet. | Foto: PR.

Der er brug for at stå vagt om advokatstandens uafhængighed og intrigritet, som i stigende grad er under pres, mener Peter Fogh, formand for Advokatrådet.

I det seneste nummer af Advokaten ærgrer han sig over de politikere, der angriber forsvarsadvokater — et synspunkt, som også kom til udtryk fra forsvarsadvokat Mette Grith Stage i et interview med AdvokatWatch i april.

"Jeg håber og tror, at vi også om 100 år har et Advokatsamfund og en uafhængig advokatstand. Men det er bestemt ikke noget, som man kan tage for givet. Se på udviklingen uden for Danmark. I Tyrkiet, i Polen og i Ungarn har retssamfundet utroligt trange kår, fordi der sker angreb på og indgreb i de uafhængige domstole og i advokatstanden," skriver Peter Fogh.

"Vi ser desværre også herhjemme tendenser til, at politikerne ikke nødvendigvis respekterer eller forstår advokatens rolle og betydning for retssamfundet. Vi oplever politikere, som ikke skelner mellem forsvarsadvokater og deres klienter, og som derfor angriber forsvarsadvokaternes integritet på trods af, at forsvarsadvokater – om nogen – er dem, der hver dag tager den direkte kamp mod staten for at forsvare deres klienter," fortsætter han.

"Derfor er der mere end nogensinde behov for, at vi som advokater ikke blot lader stå til, men at vi alle engagerer os i at beskytte retsstatsprincipperne, herunder dem, som omfatter os selv," skriver Peter Fogh.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også