PolicyWatch

Politikere opfordres til at gentænke strategi for kunstig intelligens

Den nationale strategi for kunstig intelligens er langt fra ambitiøs nok, lyder det i et debatindlæg fra Peter Svarre og Thomas Bernt Henriksen.

Foto: Colourbox

Valgkampen mangler fokus på teknologi, mener forfatter Peter Svarre og vicedirektør og cheføkonom i tænketanken Axcelfuture, Thomas Bernt Henriksen.

De to peger i et debatindlæg i Børsen på, at politikerne bør tale mere om eksempelvis kunstig intelligens, og Peter Svarre og Thomas Bernt Henriksen mener, at den nationale strategi for kunstig intelligens bør gentænkes.

De understreger blandt andet, at der er sat alt for få penge af til strategien. Regeringen har afsat 60 mio. kr., men det er langt fra nok, lyder det. Dansk Erhvervs Brian Mikkelsen foreslog i sidste uge, at man opretter en AI-fond, hvor staten lægger 400 mio. kr. hvert år frem mod 2035. Den idé bakker Peter Svarre og Thomas Bernt Henriksen op om.

"Brian Mikkelsens millioner kan for det første bruges til at skabe et internationalt fyrtårn for kunstig intelligens, nemlig et nationalt dansk AI-center, som blandt andet skal løse disse centrale opgaver: Centret skal udvikle en særlig etisk dansk tilgang til kunstig intelligens, centret skal udvikle en sammenhængende dansk it-platform, som muliggør, at offentlige data kan anvendes til AI, og kommercialiseres samt understøtte AI-startupvirksomheder," skriver de i debatindlægget.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier