Pape: Vi skal stå fast på et borgerligt projekt

Det bekymrer Søren Pape Poulsen (K), at Lars Løkke Rasmussen (V) i en ny bog åbner for en SV-regering.
Søren Pape Poulsen (K). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Pape Poulsen (K). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, afviser, at hans parti kan støtte en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet. 

"Det kommer jeg ikke til. Vi vil have en regering, som er ambitiøs - også på skattepolitik - så det kommer jeg ikke til at støtte," siger han. 

I en ny bog med titlen "Befrielsens øjeblik" åbner statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet efter et valg.

"Han skulle hurtigst muligt komme tilbage og kæmpe for det borgerlige-liberale Danmark. Jeg synes, vi skal have en borgerlig-liberal regering i Danmark, og det projekt skal vi holde fast i," siger Søren Pape Poulsen. 

"Jeg er ret bekymret for det her, og jeg synes, at vi skal stå fast på et borgerlige projekt," siger han.

Socialdemokratiet og Venstre kan have brug for flere partier for at samle et flertal på 90 mandater efter et valg. Men De Konservative vil ikke være med i sådan et flertal, slår Søren Pape Poulsen fast. 

"Det kan jeg garantere for, men jeg kan også garantere for, at Det konservative Folkeparti ikke står med korslagte arme henne i et hjørne. Vi er borgerlige stemmer, som arbejder, og danner man en SV-regering, så vil vi søge indflydelse på det daglige arbejde," siger han. 

Lars Løkke Rasmussen siger under torsdagens pressemøde i forbindelse med udgivelsen af bogen, at han i valgkampen er glad for at være fri af regeringspartierne De Konservative og Liberal Alliance. 

Det betyder nemlig, at han ikke længere repræsenterer den samlede regering, men kan udtale sig som formand for Venstre.

Det kan Søren Pape Poulsen ikke genkende. 

"Jeg synes sådan set, at jeg har kunnet sige, hvad jeg ville i en regering, men så er det så ikke alt, der kommer igennem. Men jeg har været glad for det regeringssamarbejde, vi har haft," siger han.

"Lars Løkke Rasmussen må sige det, han vil, og han må flytte Venstre hen, hvor han vil, men jeg er bare uenig i politikken."

Selv om Lars Løkke Rasmussen åbner en dør på klem for et samarbejde med Socialdemokratiet slår han fast, at hans førsteprioritet er at fortsætte en borgerlig regering efter et valg.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også