PolicyWatch

Henrik Sass om SV-regering: Det kan lamme politikken

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) vil gerne samarbejde over midten, men ser ikke SV-regering for sig.

Henrik Sass Larsen. | Foto: /ritzau/Scanpix/Henning Bagger

Det vil være at gå for vidt, hvis Socialdemokratiet og Venstre ender med at gå i regering sammen efter valget 5. juni.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, skriver Politiken. 

Han har tidligere været en varm fortaler for et stærkt samarbejde hen over midten med Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti som en central akse. 

Men et egentlig regeringssamarbejde vil risikere at lamme politikken, mener Sass, der dermed er på linje med sin formand, Mette Frederiksen. 

"Jeg ser gerne et samarbejde. Også gerne masser af samarbejde. Men det vil forhindre og ødelægge mobiliteten i dansk politik, hvis man binder sig fast i et regeringssamarbejde, for så låser man hinanden fast," siger Henrik Sass Larsen til Politiken.

"Man har retten til at sige nej hele tiden, og det betyder, at så er der for meget, der ikke kan blive til noget. Det er i hvert fald vores erfaring," siger han. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) smed torsdag en bombe i dansk politik, da han foreslog, at Venstre og Socialdemokratiet efter valget, hvis han ikke er i stand til at mønstre et blåt flertal.

Henrik Sass Larsen kalder Løkkes forslag utroværdigt, fordi statsministeren ifølge Sass ikke har "bestilt andet end systematisk at svine os til". 

Socialdemokratiet er gået til valg med et mål om at lave en regering bestående af partiet selv. 

Dansk Folkeparti har talt positivt for idéen om en regering hen over midten. 

Pia Kjærsgaard (DF), der er formand for Folketinget, sagde fredag til Berlingske, at den allerbedste løsning vil være en flertalsregering med Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. 

Derimod har Venstres nuværende regeringspartnere, Liberal Alliance og De Konservative, været modstandere af en SV-regering. 

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier