PolicyWatch

Socialdemokratiet afviser særskat på medicinalindustrien

Mens både SF, Alternativet og Enhedslisten står bag et politisk initiativ om at kræve betaling fra medicinalindustrien for den offentlige forskning, som de bruger til udviklingen af medicin, så afviser Socialdemokratiet nu at pålægge særskatter på dansk life science.

Erhvervsordfører for Socialdemokratiet, Thomas Jensen, støtter ikke SF, Enhedslisten og Alternativet i deres ambition om at pålægge life science-virksomheder betaling for brugen af offentlig forskning.

Alternativet, Enhedslisten og SF er gået sammen i en koalition, der vil stille krav til medicinalindustrien om at betale en del af deres overskud tilbage til samfundet, når virksomhederne baserer lægemidler på forskning, der er udført på universiteter og hospitaler.

De tre partier skal dog enten håbe på et sensationelt folketingsvalg, hvis de skal have politisk flertal bag de tanker, eller også skal de finde andre alliancepartnere end socialdemokraterne. Thomas Jensen, erhvervsordfører for Socialdemokratiet, slår i hvert fald fast, at partiet ikke umiddelbart lægger stemmer til sådan et forslag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier