PolicyWatch

Medie: Skatteministeren kendte til problemer med ejendomsskat i årevis

Skatteministeren blev allerede i 2016 gjort bekendt med problemer med manglende ejendomsskat, viser dokumenter, Berlingske har fået aktindsigt i. I december 2018 kom det frem, at 1200 boligejere havde undgået at betale boligskat i op til ti år.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kendte til problemer med ejendomsvurderinger siden 2016, skriver Belingske. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) blev allerede i 2016 gjort opmærksom på problemer med mangelfulde opkrævninger af boligskatter. To år før det kom frem, i december 2018, at 1200 boligejere havde undgået at betale ejendomsværdiskat i op til ti år.

Det skriver Berlingske, som har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at ministeren 13. marts 2016 blev forelagt af sine embedsmænd, at der var problemer med det såkaldte styresignal, der fastlægger betingelserne for genoptagelse af sager med fejlagtige ejendomsvurderinger.

Karsten Lauritzen siger til avisen, at embedsmændene dengang oplyste, at man havde fundet en løsning på problemet. Han understreger, at han ikke særskilt blev forelagt problemstillingen om nulskat for visse boligejere.

"Når jeg ikke orienterer Folketinget, så er det, fordi det er en orienteringssag til mig, hvor man siger, at vi har et problem, men det har vi fundet en god løsning på. Så burde alt jo være godt. Problemet med forelæggelsen er, at den løsning, man regnede med at kunne bruge til at løse problemet, viste sig ikke at være mulig. Det, er jeg naturligvis utilfreds med, først rammer mig i december 2018," siger han til Berlingske.

Skatteministerens håndtering af sagen møder kritik på Christiansborg fra Socialdemokratiet og Enhedslistens skatteordførere, som Berlingske har talt med.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier