PolicyWatch

Socialdemokratiet lancerer ti mål for ny regering

Mette Frederiksen vil senere mandag fremlægge ti mål, en ny regering skal arbejde mod efter et valg.

Mette Frederiksen vil mandag fremlægge ti mål for, hvad en ny regering skal arbejde for. | Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Socialdemokratiet fremlægger mandag ti mål, som en ny regering skal arbejde for, hvis partiet kan danne regering efter valget. 

"Forventningerne til os er store, og vi kommer ikke til at kunne indfri dem alle på én gang. Til gengæld er vi overbeviste om, at vi kan gøre det bedre end i dag, udtaler partiets formand," Mette Frederiksen, i en pressemeddelelse. 

I pressemeddelelsen fremgår de ti mål ikke. De er til gengæld præsenteret i store helsides annoncer i flere store aviser.

Ud over et mål om at indføre en ret til tidligere folkepension for nedslidte, og at partiet vil stå fast på "en retfærdig og realistisk udlændingepolitik", er et opgør med centralisering og "et stærkere lederskab for vores klima, natur og miljø" en del af de ti mål.

Socialdemokratiet har gennem valgkampen fået hug for at være ukonkret. Det er blandt andet, fordi Mette Frederiksen ikke kan svare på, hvem der kan blive omfattet af partiets plan til tre milliarder kroner om en ret til tidlig folkepension.

Det vil Socialdemokratiet finde ud af i samarbejde med arbejdsmarkedets parter efter folketingsvalget, hvis partiet kommer til magten, lyder det. 

Derudover har mange spekuleret over, hvad Mette Frederiksen helt konkret mener, når hun siger, at hun vil "stå vagt" om den brede udlændingepolitik. 

Det gentog hun så sent som under en tv-duel med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag aften.

Rød blok inklusiv Alternativet står ifølge Ritzau Index, som er et vægtet gennemsnit af en række meningsmålinger, til at få 55,6 procent af stemmerne ved valget 5. juni.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier