PolicyWatch

R går til valg på højere skatter: "Det er ikke et ideologisk mål for os at det samlede skattetryk skal ned"

De Radikale melder sig i koret af partier, der ikke vil arbejde for samlet set lavere skatter i næste valgperiode. Partiet vil til gengæld hæve skatten på generationsskifte af familievirksomheder, sætte skat på techgiganter og omlægge skatten ved at indføre miljøafgifter for at sænke skatten i bunden af indkomstskalaen.

De Radikales gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen, påpeger, at et lavere skattetryk ikke er et mål for De Radikale. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Skat, der virker. Sådan lød det fra De Radikale op til folketingsvalget i juni 2015. Og målet var klart: Der skulle bl.a. bruges 8 mia. kr. på at øge beskæftigelsesfradraget og 5,5 mia. kr. på at reducere den øverste marginalskat – også kendt som topskattelettelser.

Men nu skriver kalenderen juni 2019, og topskattelettelserne er skiftet ud med højere skatter på generationsskifte af familievirksomheder, flere ikke definerede miljøafgifter og ny beskatning af techgiganter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier