PolicyWatch

DI: Ny regering skal skaffe mere arbejdskraft

Det er vigtigt, at en ny regering fører en økonomisk politik, der øger arbejdsudbuddet, mener Dansk Industri. Også Dansk Arbejdsgiverforening ønsker sig flere hænder. (Opdateret)

Dansk Industris fungerende direktør, Kim Graugaard, har en række ønsker til en kommende regering. | Foto: Sif Meincke/Dansk Industri

(Opdateret 9.35 med kommentarer fra Dansk Arbejdsgiverforening)

Når de nyvalgte folketingspolitikere skal i gang med at forhandle om regeringsmagten, håber Dansk Industri, at de vil få sammensat et politisk program, som også tilgodeser virksomhederne.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

"Motoren for det danske samfund er en økonomisk politik, som øger beskæftigelsen i vores virksomheder, holder skatter og afgifter i ave - og sikrer ny fremgang. Det er afgørende, at en ny regering holder den motor ved lige og udbygger det økonomiske råderum frem for blot at bruge ud af det. Ellers er kursen sat mod en lavere velstandsudvikling – og færre penge at investere i alle de ting, vi ønsker os," siger Kim Graugaard, der er fungerende direktør i Dansk Industri, i pressemeddelelsen.

Organisationen ønsker sig, at en kommende regering investerer i digitalisering, infrastruktur, uddannelse og forskning, men understreger også, at der er behov for flere mennesker på arbejdsmarkedet.

"Vi står i en situation, hvor en ud af ti virksomheder må takke nej til ordrer, fordi de ikke har de medarbejdere, der skal løfte ordren. Det bliver en helt central opgave for en ny regering at løse den opgave, hvis vi skal kunne forlænge opsvinget og den gode udvikling i dansk økonomi," siger Kim Graugaard i meddelelsen.

Dansk Arbejdsgiverforening opfordrer i en pressemeddelelse også til, at politikerne finder ud af, hvordan virksomhederne kan få adgang til flere mennesker.

"En af de store udfordringer, der skal stå øverst på dosmersedlen, er at skaffe flere hænder til de danske virksomheder. Vi kan ikke blive ved med at gå glip af arbejdspladser, ordrer og indtjening, fordi der ikke er arbejdskraft at få. Det er Danmarks og alle danskeres velstand og velfærd, det går ud over," siger adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi skal gøre mere for at få flere danskere i job. Vi skal have flere unge i gang hurtigere, og så skal vi styrke indsatsen for, at flere arbejder, efter de har nået folkepensionsalderen. Samtidig skal virksomhederne have nemmere ved at hente kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Når kvalificeret udenlandsk arbejdskraft kommer til landet, er det både en gevinst for statskassen og for de danske virksomheder."

Torsdag går partierne i gang med en såkaldt dronningerunde, hvor alle partier fortæller dronningen, hvem de gerne ser lede forhandlingerne om en ny regering. Socialdemokraternes Mette Frederiksen ser i øjeblikket ud til at få det første skud i bøssen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier