PolicyWatch

Anders Samuelsen trækker sig som partileder

Efter Liberal Alliances valgresultat har Anders Samuelsen valgt at trække sig som partileder, siger han til Berlingske. (opdateret)

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Liberal Alliance mistede 9 ud af 13 mandater ved onsdagens valg, og det tager partileder og stifter af partiet, Anders Samuelsen, nu konsekvensen af, siger han til Berlingske.

"Det skal have en konsekvens, at vi har fået så dårligt et valg. Et gammelt ordsprog siger, at sejren har mange fædre, men nederlaget kun en. Det er mit ansvar, at vi er endt der, hvor vi er, og der er brug for, at partiet får en mulighed for en ny start. Nu skal partiet videre, og det skal det uden mig," siger han.

Anders Samuelsen fortæller, at det for ham betyder et endeligt farvel til politik, og at han regner med, at Simon Emil Ammitbøll tager over som ny leder - uden at han dog vil blande sig i beslutningen.

Den melding kommer, efter to fremtrædende medlemmer af Liberal Alliance tidligere, folketingsmedlemmet Henrik Dahl og landsformand for partiets ungdomsorganisation Signe Bøgevald Hansen begge har sagt, at de foretrækker den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, som ny formand.

Henrik Dahl var tidligere ude med et hårdt angreb på Anders Samuelsen, før partilederen altså havde fortalt offentligt, at han ville trække sig.

"Jeg synes, at ledelsen skal gå af, sådan så vi kan få et opgør med den nepotisme, som har været totalt ødelæggende for partiet," sagde Henrik Dahl ifølge Ritzau og fortsatte:

"Det har været Anders' (Samuelsen, red.) familie og venner, der skulle tilgodeses som ministre. Det har ikke været noget som helst med kompetence. Hvorfor i alverden blev Joachim (B. Olsen, red.) ikke udnævnt til minister? Han er en af de mest kompetente MF'ere overhovedet."

Den nu afgående formand anerkender over for Berlingske, at han begik en fejl, da han først sendte en stribe ultimative krav af sted til den daværende Venstre-regering for siden at trække dem tilbage igen og gå med i VLAK-regeringen. Til gengæld afviser han Henrik Dahls anklager.

Anders Samuelsens politiske karriere startede i det Radikale Venstre, hvor han både var stedfortræder i Folketinget og tog en periode i Europa-Parlamentet.

I 2007 stiftede han partiet Ny Alliance, som senere blev til partiet, han siger farvel til torsdag eftermiddag.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier