PolicyWatch

Frederiksen: Bunden opgave at enes om CO2-reduktion

Mette Frederiksen (S) skal blandt andet forhandle nedbringelse af CO2-udslip med rød blok lørdag.

Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

S-formand Mette Frederiksen går lørdag en smule mere ned i substansen, når hun mødes med henholdsvis SF, Enhedslisten og De Radikale for at snakke klima og miljø.

Forhandlingerne er næste skridt på vejen mod at finde et fælles grundlag for en ny regering.

Og Frederiksen er indstillet på at skulle levere til det grønne Danmark.

"Hvis der er noget, der står tilbage efter den her valgkamp, er det, at vores børn og unge utvetydigt har sagt, at de næste år handler om klima og klimakrisen. Det bliver en af de vigtigste opgaver det kommende år," siger hun på vej ind til lørdagens møder.

Mens Socialdemokratiet vil reducere CO2-udslippet med 60 procent i 2030, har de øvrige partier og Alternativet krævet, at reduktionsmålet skal være 70 procent - som det fremgår af den internationale klimaaftale fra Paris.

Derfor skal der findes et kompromis, men hvor det lander henne, vil Frederiksen ikke gætte på.

"Jeg kommer slet ikke til at stå og forhandle herude. Men vi kommer til at diskutere reduktionsmål og mange andre elementer."

"Nu går forhandlingerne i gang, og jeg betragter det her som en af de bundne opgaver. Det skal der leveres på i de kommende år," siger hun.

Mens de tre støttepartier er enige om, at der skal rykkes på klimaet, så står de længere fra hinanden på, hvordan der skal betales.

Derfor bliver forhandlingerne ikke kun en snak om ambitionerne, siger Mette Frederiksen.

"Vi kommer til at tale økonomi fra starten. For noget af det, der også står tilbage efter denne her valgkamp, er, at der er mange løfter og ikke så meget finansiering. "

"Og det er klart, at hvis vi vil rykke på klimaet, så kommer det til at koste penge. Så vi kommer til at have to drøftelser: Alt det, vi gerne vil sammen på den grønne dagsorden. Men også hvordan vi kommer derhen."

52 vragede politikere får i alt 70 millioner i eftervederlag

Mette F. efter første forhandlingsdag: Meget bliver svært 

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde på vej over de næste år, men at det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier