PolicyWatch

Økonomer: Ny regering vil hæve skatterne

Flere økonomer vurderer, at en ny rød regering kommer til at hæve skatterne, hvis de politiske krav fra valgkampen skal føres ud i livet.  

Foto: /Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Efter 18 år i dansk politik, hvor skatterne har været holdt i ro, er der med det nye flertal på Christiansborg lagt op til egentlige planlagte skattestigninger, lyder det fra en række økonomer.

Det skriver Berlingske.

Ifølge økonomerne, som avisen har talt med, har det været skiftende regeringers ambition siden 2001 overordnet at holde skatterne i ro, mens personskatterne er blevet sænket ad flere omgange. Men den periode ser nu ud til at være slut, hvis de røde partiers politiske krav fra valgkampen skal honoreres.

"Hvis den nye kommende regering accepterer det økonomiske rammeværk og overholder alle de regler, der ligger i det, så er der begrænsede muligheder. Så har man bundet sig til, at alle udgifter skal være finansierede. Det betyder, at man så at sige ikke kan være finanspolitisk uansvarlig. Hvis man derfor har store ønsker om udgifter omkring velfærden eller grøn omstilling for eksempel, og man ikke vil spare på andre offentlige udgifter eller lave reformer, der øger arbejdsudbuddet, så kan man komme til at hæve skatterne vældig meget," siger den tidligere overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier