PolicyWatch

R og SF har klimaskat på flyrejser med til regeringsforhandlinger

De Radikale vil give grønne flyselskaber en konkurrencefordel ved at pålægge flyrejser en ny CO2-afgit. Den idé er SF med på, lød det ved søndagens regeringsforhandlinger.

Morten Østergaard forlader forhandlingerne med Den kongelige undersøger, Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, fortsætter møderne med partierne i rød blok om dannelsen af en ny regering, i Landstingssalen på Christiansborg søndag den 16. juni 2019. | Foto: THOMAS SJØRUP/Ritzau Scanpix

Den grønne omstilling var på dagsordenen, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen søndag havde sine støttepartier til regeringsforhandlinger.

Ifølge Børsen var et af de forslag, som De Radikale havde med til forhandlingsbordet, en ny CO2-afgift på flyrejser, der skal få forbrugerne til at vælge de grønneste flyselskaber. Det er idé, partiet har luftet flere gange i løbet af valgkampen.

"Man kan bestemt godt bruge afgifter til at fremme den grønne omstilling. Vi vil gerne lægge en afgift på flyenes co2-udledning for at belønne de selskaber, der flyver grønt. Det ender med at blive en konkurrenceparameter for flyselskaberne. Dem, der udleder mindre CO2, vil så kunne sælge billigere billetter, og det er jo meningen med afgifterne, at de kan påvirke adfærden," siger den radikale leder Morten Østergaard ifølge Børsen.

SF er med på idéen om en grøn flyskat som en af de virkemidler, der skal reducere Danmarks CO2-udledningen. Både SF, De Radikale og Enhedslisten vil have et reduktionsmål på 70 pct. i 2030, mens Socialdemokratiet vil reducere CO2-udledningen med 60 pct. frem mod 2030.

Morten Østergaard: Vores tids månelanding handler om klima

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier