Skipper om forhandlinger: R kommer med uspiselige forslag

Der er langt mellem Enhedslisten og De Radikale, der vil i to forskellige retninger i den økonomiske politik.
Pernille Skipper (EL). | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Pernille Skipper (EL). | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Det spidser til i forhandlingerne om at danne regering efter folketingsvalget 5. juni, hvor rød blok sikrede sig et flertal.

Der er dog stadig uenighed. Tirsdag er Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, alene til forhandlinger med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der har fået mandat til at forsøge at danne en regering.

"Vi har ikke lagt noget på bordet, som vi troede kunne generere andre, eller som vi vidste, andre ikke kunne leve med. Det er et spørgsmål om at finde en ny retning, som vi alle kan se os selv i," siger Pernille Skipper.

Det er særligt mellem Enhedslisten og De Radikale, at uenigheden er stor. Enhedslisten vil ifølge Ritzaus oplysninger have et værn i aftaleteksten mod, at uligheden øges i samfundet.

"Vi har i al vores fleksibilitet og kompromisforslag en grænse, og der skal vi bare være sikre på, at når vi taler om en ny retning, går det også på den økonomiske politik." 

"Det går ikke, at man prøver at skaffe penge i kassen ved at jagte mennesker uden for arbejdsmarkedet," siger Skipper.

Hun mener, at De Radikale har fremlagt forslag, som partiet vidste var uspiseligt.

"Ja, det må man sige. Der har ligget mange ting," siger hun og uddyber, at det blandt andet handler om udbuddet af arbejdskraft.

De Radikale vil gerne skaffe flere hænder og penge til velfærd ved at få flere ud på arbejdsmarkedet. Det skal ske ved at øge arbejdsudbuddet, hvilket betyder, at flere vil arbejde mere eller længere.

Det skal ske via reformer af arbejdsmarkedet og ved mere udenlandsk arbejdskraft.

Ikke mindst Enhedslisten frygter dog, at det reelt vil betyde dårligere forhold for arbejdsløse og en undergravning af det danske arbejdsmarked.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også