PolicyWatch

Flertal på borgen støtter nu nye revisionskrav

Efter kritik fra flere sider er en række partier blevet enige om, at der skal ses på kravene til, hvornår virksomheder skal igennem revision.

Foto: PR

Der er for mange små, danske virksomheder som kan gå under radaren, når det kommer til revision.

Og de mange tabte skatteindtægterne på virksomhedernes revisorundragelse har fået flere på Christiansborg til at melde sig positive for at kigge på en stramning af revisionskravene til danske virksomheder. Efter Dansk Folkeparti har tilsluttet sig skaren, er der kommet flertal for at stramme lovgivningne.

Det skriver Finans.

”Vi skal have rykket grænsen for, hvornår der er revisionspligt. Det er ikke for at genere virksomhederne, men der har været så mange sager med momsgab og skattegab og små selskaber, der er blevet misbrugt til snyd og humbug,” siger Lisbeth Bech Poulsen, erhvervsordfører i SF.

Partiernes villighed til at kigge på revisionskravene kommer i hælene på en kritisk rapport fra Rigsrevisionen tidligere på måneden, hvor både Erhvervs- og Skatteministeriet blev kritiseret for hele forløbet omkring denne seneste lempelse af revisionspligten i 2013.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier