PolicyWatch

Statsministeren tager hul på S-mærkesag om pension til nedslidte

Regeringen vil give nedslidte lønmodtagere bedre mulighed for at gå på pension tidligere.

Statsminister Mette Frederiksen (S). | Foto: BERTRAND GUAY/AFP / AFP /Ritzau Scanpix

Det vakte opsigt, at Socialdemokratiets store mærkesag, en ret til tidlig pension for de mest nedslidte, ikke fremgik af det aftalepapir, som den nye regering er baseret på.

Alligevel har statsminister Mette Frederiksen (S) nu inviteret Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) til et møde om værdig tilbagetrækning.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse. 

På mødet vil statsministeren drøfte, hvordan det videre arbejde for en værdig og tidligere tilbagetrækning kan tilrettelægges.

Regeringen vil give nedslidte lønmodtagere og dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet, bedre mulighed for at gå på pension tidligere.

"Mange danskere har slidt og slæbt fra de var ganske unge. Det har sat sine spor på krop og sjæl. Derfor skal vi nu i gang med at sikre en værdig tilbagetrækning, så alle får gode år på pension med tid til børn og børnebørn."

"Det glæder jeg mig til at mødes med arbejdsmarkedets parter om," siger statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen forud for mødet.

Det er ikke oplyst, hvorvidt der er tale om specifikke erhverv, eller hvor langt et arbejdsliv, der skal til, for at blive tilgodeset, når det gælder en tidligere tilbagetrækning.

Mødet finder sted 8. august.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde på vej over de næste år, men at det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier