PolicyWatch

Radikale Venstre vil droppe Billund-banen

Når regeringen skal i gang med at forhandle infrastrukturprojekter, er Radikale Venstre klar til at sætte en stopper for en togbane til Billund Lufthavn.

Transportordfører Andreas Steenberg (R) vil skrotte den planlagte jernbane til Billund. | Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Dansk Folkeparti opsagde forliget om Togfonden kort før valget, og det betyder, at flere elementer i forliget kan genforhandles. Står det til Radikale Venstre, betyder det, at man dropper Billundbanen, skriver Børsen.

"Jeg synes, man skal droppe den. Det har jeg syntes gennem længere tid, efter at den blev væsentligt dyrere, og vi begyndte at se, hvad effekterne - eller manglen på effekter - i virkeligheden er," siger transportordfører Andreas Steenberg til avisen.

Transportminister Benny Engelbrecht fortæller til avisen, at Billundbanens overlevelse må komme an på forligspartierne, men at han ikke har talt med dem om det endnu.

SF er åben for at droppe banen og finde andre løsninger, og Enhedslisten ser ingen problemer i at udskyde den, selv om partiet egentlig gerne ville have den.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde på vej over de næste år, men at det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier