Tænketank: Opgør med børnefattigdom kan sænke arbejdsudbud

Ifølge den liberale tænketank Cepos kan arbejdsudbuddet potentielt falde med 400 personer, hvis rød blok bruger op mod 300 mio. kr. på at bekæmpe børnefattigdom.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil sætte 250-300 mio. kr. af til at bekæmpe børnefattigdom. | Foto: Claus Bjørn Larsen / Ritzau Scanpix
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil sætte 250-300 mio. kr. af til at bekæmpe børnefattigdom. | Foto: Claus Bjørn Larsen / Ritzau Scanpix

Der kan komme lidt færre hænder til rådighed på arbejdsmarkedet, hvis regeringen og dens støttepartier sætter penge af til at bekæmpe børnefattigdom.

Det mener tænketanken Cepos, skriver Kristeligt Dagblad.

I det forståelsespapir, som Socialdemokratiet har lavet med De Radikale, SF og Enhedslisten står der, at der skal afsættes 250-300 mio. kr. til at bekæmpe børnefattigdom hos familier, der er ramt af kontanthjælpsloftet.

Ifølge Cepos kan det sænke arbejdsudbuddet med cirka 400 personer.

"Den nye regering sætter beskæftigelsespolitikken i bakgear i en situation, hvor danske virksomheder skriger på arbejdskraft. Det er trist, ærgerligt og den helt forkerte vej at gå," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos til Kristeligt Dagblad.

Onsdag formiddag er der såkaldt sættemøde om tilskuddet i Beskæftigelsesministeriet. Forhandlingerne forventes at fortsætte til august.

"For mig handler det først og fremmest om, at vi sikrer en målrettet hjælp til de børn, der mærker konsekvenserne af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. De skal have en hverdag med færre afsavn. Vi skal hurtigst muligt finde en model for det nye tilskud, som kan virke, indtil en ydelseskommission har fremlagt sit bud på nogle bedre balancer i vores ydelsessystem," lød det tirsdag i en pressemeddelelse fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også