Manglende evaluering af digitalt vælgererklæringssystem møder kritik

Selvom det var planlagt, skal et digitalt vælgererklæringssystem alligevel ikke evalueres, og det kritiseres af en række parter, skriver Berlingske.
Foto: Benjamin Nørskov
Foto: Benjamin Nørskov

Det digitale vælgererklæringssystem skal alligevel ikke evalueres, selvom det var planlagt, og selvom Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs formåede at udnytte et smuthul i det digitale system inden årets folketingsvalg.

Det møder kritik fra en række parter, skriver Berlingske.

Kritikken kommer blandt andet fra Carsten Schürmann, der er lektor på IT-Universitet. Han var i 2016 leder af et forskningsprojekt, der skulle undersøge, om det var muligt at digitalisere dele af valgprocessen og samtidig bevare vælgernes tillid. I 2016 fandt Carsten Schürmann flere fejl i systemet, som dog blev rettet, men han mener stadig, at en evaluering er vigtig.

"Evalueringen omhandler jo ikke kun det tekniske, men også vælgernes og partiernes oplevelse af systemet. Derudover er det et system, som ikke bliver brugt lige så ofte som eksempelvis Rejsekort, der konstant bliver brugt, og dermed kan man hele tiden se, hvad der går galt," siger han til Berlingske.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) understreger overfor Berlingske, at der er en ny portal på vej, som afløser den eksisterende løsning, og at en evaluering derfor ikke er interessant. Den nye portal træder i kraft i 2020.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie ITWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også