Ny minister skal forholde sig til mangel på medicin

Den nye sundhedsminister, Magnus Heunicke, bør se på, hvordan man kan sikre forsyningerne af receptpligtig medicin, mener Dansk Selskab for Almen Medicin.
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

De danske apoteker oplever ofte at løbe tør for receptpligtig medicin, så nu opfordrer Dansk Selskab for Almen Medicin til, at sundhedsminister Magnus Heunicke forsøger at få styr på forsyningen.

Det skriver Avisen Danmark.

"I betragtning af, hvor lukrativt et marked, vi taler om, synes jeg nok, at der er nogle, der slipper billigt. Det må være muligt at kræve forsyningssikkerhed, og at der er konsekvenser, når der sker svigt. Det sker på mange andre områder, for eksempel inden for byggesektoren, hvor der rask væk udskrives dagbøder til selv små entreprenører ved forsinkelser i leverancen," siger Anders Beich, formand i Dansk Selskab for Almen Medicin, til avisen.

Han peger på to forskellige løsninger på problemstillingen. Dels bør lægerne kunne se, hvilke lægemidler der er tilgængelige, når de udskriver recepter. Og dels ønsker han sig, at forsyningsvirksomheder og producenter kan blive pålagt sanktioner, hvis de ikke opfylder krav om stabile forsyninger.

Sundhedsministeriet har ingen kommentarer, da sundhedsminister Magnus Heunicke er på ferie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også