PolicyWatch

Udenrigsminister har fokus på fortsat lavspænding i Arktis

Jeppe Kofod ser frem til at drøfte med Donald Trump, hvordan samarbejdet mellem Danmark og USA opretholdes.

Foto: LISELOTTE SABROE//

For Danmark er det vigtigt at undgå konflikter og militæroprustning i Arktis, og netop det vil blive drøftet, når den amerikanske præsident, Donald Trump, kommer på besøg i Danmark til september. 

Sådan lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S): 

"USA og kongeriget Danmark er tætte samarbejdspartnere i Arktis. Vi er to af de blot fem arktiske kyststater, og det er vigtigt for os at sikre et fortsat konstruktivt samarbejde og lavspænding i det arktiske område." 

Donald Trump og førstedamen, Melania Trump, kommer til Danmark på et officielt statsbesøg 2.-3. september. Han er blevet inviteret af dronning Margrethe. 

Under sit besøg skal Donald Trump mødes med statsminister Mette Frederiksen, men også Kim Kielsen, formand for Naalakkersuisut (Grønlands Landsstyre), og den færøske lagmand. 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier