PolicyWatch

Hurtigt frasalg af Radius møder modstand fra flere partier

Energiselskabet forventer at kunne gennemføre et salg af Radius i år, men de politiske røster opfordrer nu Henrik Poulsen til at droppe hastværket.

Foto: KRISTIAN DJURHUUS//Ritzau Scanpix

Ørsted er fast besluttet på at frasælge Radius inden årets udgang. En række partier, der står bag strammere krav til salget, opfordrer Ørsteds topchef til at revurdere tidsplanen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Et hurtigt frasalg af Radius møder modstand hos dele af den danske stat, der er storaktionær i Ørsted.

Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF er alle en del af det flertal, der i april gik uden om den daværende VLAK-regering og strammede betingelserne for, hvem Ørsted måtte sælge Radius til, samt hvordan et nyt ejerskab må struktureres.

"Der er ikke nogen grund til hastværk fra vores side. For os er det vigtigt, at Radius, som betjener så mange kunder og forbrugere, lander med en ejerform, som følger den politiske enighed," siger Lisbeth Bech Poulsen, der er finansordfører i SF, til Børsen.

"Nu er Radius ikke ligefrem en elendig forretning, som er ved at dræne Ørsted, tværtimod. Så man kan i hvert fald ikke sige, at der er noget politisk uansvarligt ved at beholde Radius lidt længere."

Meldingerne fra partierne får ikke topchef Henrik Poulsen til at revurdere salget. Han forklarer til Børsen, at man ikke bare kan sætte sig og vente, når det først er konkluderet, at man ikke er den rette ejer.

Finansordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen, foreslår ifølge Børsen, at Ørsted blot kunne beholde Radius. Det afviser Henrik Poulsen og forklarer, at "når det først er meldt ud, skaber du en intern usikkerhed for hundredvis af medarbejdere."

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier