Transportminister vil lave bred aftale om infrastruktur

S-minister påpeger, at VLAK-regeringens aftale om infrastruktur ikke har flertal. Han vil lave bred aftale.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) | Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix
Transportminister Benny Engelbrecht (S) | Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Socialdemokratiet vil lave bred aftale om infrastruktur baseret på alle folketingets partier. Det siger transportminister Benny Engelbrecht (S) på et samråd tirsdag.

Han gør opmærksom på, at der ikke længere er flertal for en aftale om investeringer i infrastruktur, som den daværende regering og Dansk Folkeparti blev enige om få måneder før valget.

"Aftalen blev forhandlet og vedtaget af et snævert flertal inden valget, og det forslag er der ikke antydningen af flertal for længere," siger ministeren.

"Jeg mener, at det er vigtigt, at der er stabile rammer i de kommende års investeringer i vores infrastruktur med aftaler baseret på alle Folketingets partier," siger han.

Den tidligere regering og Dansk Folkeparti indgik i marts sidste år en aftale om at investere mere end 110 milliarder kroner infrastrukturen.

Den forholdsvis nye transportminister Benny Engelbrecht (S) er kaldt i samråd af forhenværende transportminister Ole Birch Olesen (LA) for at svare på, hvilke dele af planen den nye regering vil gennemføre.

Benny Engelbrecht havde allerede varslet, at den nye S-regering vil genåbne forhandlingerne om fremtidens infrastruktur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også