Kulturinstitutioner frygter fortsatte besparelser

Det kan føre til både fyringer og højere billetpriser, hvis der holdes fast i besparelser på kulturområder, siger aktører til Politiken.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Det vil få konsekvenser, hvis det såkaldte omprioriteringsbidrag, der dikterer en lavere økonomisk ramme på bl.a. kulturområdet, lever videre. Det siger en række kulturaktører til Politiken.

Socialdemokratiet har tidligere varslet, at omprioriteringsbidraget på kulturområdet skulle fjernes. Men det vil kulturminister Joy Mogensen (S) ikke love, og det kan føre til både fyringer og højere billetpriser hos de berørte kulturinstitutioner, fortæller flere af dem til Politiken.

"Vi er et universitetsbibliotek for blandt andet Københavns Universitet og Aarhus Universitet og bruger mange midler til at købe bøger, e-bøger og elektroniske tidsskrifter til forskere og studerende. Det må vi skære i, hvis budgetterne reduceres. Og der bliver også færre medarbejdere til at varetage betjeningen," siger Svend Larsen, direktør for Det Kongelige Bibliotek, til Politiken.

I et skriftligt svar til Politiken og Altinget tidligere på ugen lød det fra kulturministeren, at regeringen er ved at "se på Danmarks samlede økonomi for de næste år, hvor også omprioriteringsbidraget indgår. Mens finanslovsforslag for 2020 stadig er under udarbejdelse, er det for tidligt at melde noget ud på de enkelte delområder."

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også