PolicyWatch

Minister afviser ny afgift på biografbilletter

Regeringspartiet har tidligere foreslået, at biografer skal bidrage med tocifret millionbeløb til film, der når et bredt publikum, men det er pillet af bordet ifølge skatteminister. Samtidig er regeringen i tænkeboks om streamingtjenesters bidrag til dansk indhold.

Foto: Jens Dresling

Den socialdemokratiske regering, der tiltrådte i juni, har ingen planer om at indføre en ny afgift på biografbilletter. Det skriver skatteminister Morten Bødskov (S) i et svar på et §20-spørgsmål.

Idéen blev luftet af Socialdemokratiet i efteråret 2018 op til forhandlingerne af det nye filmforlig, der faldt på plads i begyndelsen af november efter enighed blandt alle Folketingets partier. Partiets forslag forud for forliget lød, at der skulle indføres en toårig forsøgsordning med en pulje på 40 mio. kr. årligt med finansiering fra danske biografier til støtte af film, der "når et bredt publikum".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier