Anklager hos Københavns Politi: Folk sygemelder sig af stress og forlader politiet

Presset på medarbejderne i anklagemyndigheden er så stort, at det får synlige konsekvenser på arbejdspladsen. Det får nu tillidsrepræsentant til at råbe politikerne op. Der er behov for flere midler, lyder det i et indlæg i Berlingske.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix//
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix//

Medarbejderne i anklagemyndigheden lider nu så meget under voksende sagsbunker og knappe ressourcer, at politikerne må tage affære. Det skriver Martin Dahl Fuglsang, tillidsrepræsentant for anklagerne i Københavns Politi, i et indlæg i Berlingske.

Mens der i de seneste år med rette har været politisk vilje til at tilføre flere ressourcer til politiet, har politikerne forsømt at tildele midler til hele strafferetskæden, og nu bør ledelsen i anklagemyndigheden og politikerne snart begynde at tage arbejdsmiljøet i anklagemyndigheden alvorligt, lyder det.

"I de seneste mange år har anklagerne ved Københavns Politi løst det stigende arbejdspres ved at gå mere og mere på kompromis med deres fritid samt deres arbejdsmæssige helbred. Mine kollegaer løber hurtigere og hurtigere både inden for og uden for arbejdstiden, og jeg kan som tillidsrepræsentant for anklagerne ved Københavns Politi konstatere, at arbejdsmiljøet allerede har haft sundhedsmæssige konsekvenser for flere anklagere. Situationen har ligeledes medført, at flere erfarne anklagere har valgt at forlade Københavns Politi, hvilket ligeledes har øget presset," skriver Martin Dahl Fuglsang, der efterspørger handling.

Anklagemyndigheden skal derfor prioriteres ved tildeling af flere midler, når der i løbet af efteråret skal forhandles om politiets og anklagemyndighedens økonomi for de kommende år, lyder budskabet fra tillidsrepræsentanten.

A4 Arbejdsmiljø kunne tidligere i år fortælle, at jurister tilsyneladende flygter fra anklagemyndigheden. Nye tal fra Justitsministeriet viser dog, at der mangler en milliard kroner, hvis de hårdt pressede ansatte i politiet og hos anklagemyndigheden blot skal have de samme midler som i år.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også