PolicyWatch

S-plan gør dansk aktieskat dobbelt så høj som OECD-gennemsnit

Den danske aktieskat vil blive næsten dobbelt så høj som gennemsnittet i OECD, hvis Socialdemokratiet lykkes med sin plan om at hæve den.

Foto: Spar Nord/PR

Socialdemokratiet lægger op til at hæve skatten ved indtægter fra salg af aktier og udbytter, og bliver idéen til virkelighed, bliver den danske aktieskat næsten dobbelt så høj som gennemsnittet i OECD.

Det skriver Berlingske.

Med de nuværende regler betaler danskere med en aktieindkomst på under 54.000 kr. 27 pct. i skat, mens danskere med en aktieindkomst på mere end det betaler 42 pct. Socialdemokratiet vil øge skatten på aktieindkomster over 54.000 kr. til 45 pct., hvilket er næsten det dobbelte af gennemsnittet for OECD-landene, der er på 23,8 pct.

Hvis regeringen finder flertal for at øge skatten, er det problematisk, mener partner i revisions- og rådgivningsvirksomheden PwC Karina Hejlesen Jensen.

"Det er vigtigt at holde sig for øje, at forslaget om øget aktiebeskatning vil ramme bredt – også danske småopsparere vil blive ramt. I en tid, hvor der er en risiko for, at dansk økonomi går mod en lavkonjunktur, har vi omvendt behov for at øge incitamentet til at investere og være med til at holde dansk økonomi i gang, herunder ved at skabe danske arbejdspladser," siger Karina Hejlesen Jensen til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier